Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

22. mar, 2019

Somliga dagar bara är.

Andra dagar är alldeles ... alldeles underbara!

Idag är en sådan dag.

Det började med sovmorgon (kan det börja bättre?) och sedan en tur in till universitetsbiblioteket i Uppsala, Carolina Rediviva . Där hade jag stämt träff med överbibliotekarien som visade mig in i det allra heligaste. Jag fick chansen att diskutera Silverbibeln och trots att det verkar en aning svårt, kommer jag inte att sluta hoppas på att min bok ska få vara med på ett hörn när det är nyinvigning av Silverbibelutställningen. 

Sedan fick jag lite tid över att klippa mig, träffa maken för en god lunch på O`Learys och dessutom fynda lite i en second hand butik. Därefter tog jag mig till nästa researcharena. Jag behöver hitta ett ställe där en fattig person på 1830-talet kan gömma en boksida/skattkarta som sedan kan hämtas år 2014. Inte helt lätt, men Jenny på Helga Trefaldighets kyrkan (Bondkyrkan) kom med några brillianta ideér. Där fick jag klättra ända upp i tornhuset, bläddra i underbara böcker bevarade från 1700-talet och fantisera om var ett papper skulle kunna ligga gömt. En dröm för en drömmare!

Som ni förstår har jag haft en helt underbar dag. Och den avslutas på bästa sätt, för nu skall vi gå över till grannarna och få lite  vin och tilltugg. 

Ha en trevlig helg alla mina kära vänner!Hjärta

15. mar, 2019

Snart så! Uppföljaren till "Femte Dagen" är på gång och jag längtar. 

Galen

Jag gör mycket research när jag skriver. Det är en av de roligaste delarna av arbetet. I denna roman har jag haft förmånen att återigen färdas genom historiska epoker tillsammans med modiga Ylvette. Mycket av mina förberedelser har denna gång handlat om Silverbibeln och dess historia.

Det har varit ett magiskt äventyr på många plan och jag har njutit varje steg på vägen. Nu gäller det bara att få det på pränt. Jag och Marwa förlag jobbar på att den skall se dagens ljus så snart som möjligt.  

Det underbara och mystiska omslaget har gjorts av Jonathan Amador och jag älskar det. Hoppas du också tycker om det och håller utkik efter det i bokhandeln om nångra månader. 

Hjärta

8. mar, 2019

Oj, oj, nu är det gjort! En ansökan är inskickad. Vågar jag berätta trots att jag ännu inte antagits? Ja, vad tusan, det är klart att jag inte kan hålla mig. 

Galen

Jag har sökt en utbildning. Manusförfattarutbildning.

Det är en heltidsutbildning på distans och anledningen att jag söker den är helt enkelt att jag styr mot mina drömmar. En dröm och ett mål är att se mina böcker som film eller tv-serie. Wow, vad coolt det skulle vara! Så istället för att bara vänta tills att drömmen plötsligt skall slå in, måste jag helt enkelt fixa det själv. Genom att själv skriva manus, ta mig in i den världen och skapa kontakter. Inget är omöjligt!

Nu kanske du frågar dig vad jag skall göra med jobb under tiden, hur skall jag försörja mig? Inga bekymmer, det kommer att lösa sig. Första steget är att bli antagen och nu har jag gjort min del i det. Önska mig lycka till!

Hjärta

28. feb, 2019

Även om det är roliga saker att ta tag i när man kommer hem från semestern, så kan det vara svårt att igång maskineriet. Det har liksom rostat fast och stannat i viloläge. Då kan man behöva hjälp. Ett gäng härliga skrivarvänner har ikväll sett till att det ruskat om, rasslat till, och till slut fått kugghjulen att gnissla igång. Perfekt! För jag vill ju inte vara fast i semesterläge jämt. Det skulle faktiskt bli tråkigt i längden.

Nej, nu ska jag börja med den roligaste delen av skrivandet - research. Låta intresset och slumpen dessutom påverka vart min berättelse tar vägen. Nästan som en dröm, som liksom gör lite som den vill och är svår att styra. Då blir det bäst. 

Galen

20. feb, 2019

Det känns som om det var en evighet sedan vi var på Fiji. Samtidigt har tiden gått alldeles för fort. Vi är dock otroligt nöjda med det här äventyret. När vi tänker tillbaka inser vi hur mycket vi hunnit med under sex veckor. 

Så imorgon går flyget hem igen. Tillbaka till vardagen och våra nära och kära. Det känns helt okej, även om jag skulle kunna fortsätta så här ännu några veckor. Men nu väntar nya äventyr, i form av mina fantasier på papper. Dags att skriva igen och det har jag faktiskt hunnit med att längta efter lite då och då. Jag tror inte att jag omedelbart kommer att använda mig av alla intryck från den här resan. De måste få landa lite först. Nej, det blir nog ett nytt gotiskt äventyr med Ylvette hoppas jag. Om inte min irländska historia trycker på för mycket förstås. Härligt när olika inspirationer slåss om min uppmärksamhet!

Så nu skall jag slappna av på flygresan hem, försöka återställa hjärnan under helgen, för att sedan skapa nya härliga berättelser.

Life is great!

Ler stortHjärta