Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

12. mar, 2018

Idag har jag pratat länge med en fantastisk kvinna som heter Anne.

Kanske har ni hört mina små inlägg om kärlek på youtube där jag talar om att bli sedd och att älska - på riktigt. Och på tal om att känna sig sedd så blir det extra tydligt när man talar med en journalist. Få lyssnar så uppmärksamt - även om det inte är på riktigt. Missförstå mig inte nu. Det är klart att det är upplyftande att tala med en journalist och Anne är en fin människa. Men det handlar ju inte om äkta kärlek utan om en artikel i en tidning, eller två. Trots det känns det roligt att någon vill lyssna på min historia.

Vi talade om hur livet kan vända, om vägen från stressigt kontorsliv, via eget företagande, till författarskap. Och om hur den vägen kantats av nyvunnen kunskap om livet. Om lyckan att drabbas av en dödlig sjukdom. Om insikter. Låter det mystiskt och lockande? Bra, jag hoppas att reportaget blir det också. Anne kommer att skriva för både Expressen och magasinet Hälsa om hur mitt liv förändrades och blev till en dröm - genom cancer och skrivande.

Det dröjer säkert en månad innan första artikeln kommer ut, men jag lovar att hojta till när det är på gång. Tills dess fortsätter jag att skriva och njuta varje dag av äkta kärlek och lycka.

Life is great!

Ler stort

5. mar, 2018

Man behöver inte resa långt för att upptäcka äventyret. Ibland räcker det med en kort promenad. Ibland räcker det att fantisera ihop äventyret själv, i sitt eget huvud. 

Klockstapeln i Stavby där jag bor, bär på en spännande hemlighet. Under tiden då häxjakten härjade som värst sägs det att man sett tre kvinnor klättra upp till klockan och aldrig komma tillbaka ner.

Om man bortser från att det var en gosse med livlig fantasi som berättade skrönan och att myten dessutom placerar händelsen långt innan själva klockstapeln var byggd, så är det ju en kul berättelse. Vilka var de tre? Och vart tog de vägen? Såna här berättelser triggar min fantasi. Och om man är uppmärksam så vimlar det av berättelser i stil med denna runt omkring oss. Det gäller bara att omfamna dem, låta dem få fäste och njuta av resultatet. 

Det kan bli riktigt spännande!

Galen

1. mar, 2018

Den här vackra kvinnan, som står bredvid mig när morgonsolen stiger bakom våra ryggar, har den mest ljuvliga röst. Mjuk, klar och behaglig. Dessutom är allt annat om Zara förstås också mjukt, klart och behagligt. Men det som jag tänker på just nu är rösten. Hon har nämligen lovat att läsa in min bok. Jag kan knappt fatta att det kommer att bli verklighet. Femte dagen kommer att bli ljudbok, och Zara är rösten som för berättelsen ut till er. Det kommer att bli perfekt. 

Det finns de som tyckt att jag borde läsa in min bok själv. Och kanske har jag en rätt okej röst för ändamålet. Men "okej" är inte tillräckligt bra. Inte när man har "perfekt" alldeles i sin närhet. Jag är inte förvånad att det skulle bli så här lätt, eftersom jag har förmågan att samla talangfulla människor omkring mig. Zara ställer med glädje upp och följer mig på den här spännande resan, som började med några ord och några rader för ett antal år sedan. Mestadels har jag njutit av äventyret och det är så kul att få sällskap på vägen.

HjärtaJag tror minsann jag är bäst på att hitta fina människor! 

23. feb, 2018

Det började med att jag känt mig lite nere för att skrivandet inte har gått så bra på sistone. Jag behövde muntra upp mig själv. Så kom jag på den briljanta idén att jag samtidigt borde passa på att uppmuntra andra. Göra det tillgängligt för de som känner att de behöver det. 

Så nu har jag bestämt mig för att spela in små korta videosnuttar där jag tar upp frågor om varför man tappar sugen, varför man inte vågar men främst om behovet av kärlek. 2 minuter om kärlek varannan dag. 

De här små videofilmerna kommer jag att lägga ut på instagram varannan dag med start om cirka en vecka. Du kan söka mig där på mitt namn ulrikaamador eller Ulrika Eriksson Amador, om du vill följa med på min resa. En resa då jag försöker lista ut vad som gör oss osäkra och rädda, och vad som får oss att känna oss trygga och älskade. Det blir egna tankar och upplevelser blandat med andras kloka ord. Jag planerar att lära mig en hel del under vägen. Hoppas du vill hänga med!

20. feb, 2018

Roligt men pirrigt. Nu har jag blivit tillfrågad att hålla föredrag från två håll. Självklart, svarar jag utan att tänka. 

Men vad ska jag säga? Vem vill höra på mig? Tvivlen staplar sig och jag funderar i mitt stilla sinne på vad en publik som kommer för att lyssna på en debuterande författare egentligen vill höra.

Kanske kan du hjälpa mig?

Vad skulle du vilja höra mig berätta om? Om boken? Om hur den blev till? Eller hur det kom sig att jag började skriva? Vad är det jag bör fokusera på under min lilla presentation?

Snälla, kom med dina ideér om vad det är man egentligen vill lyssna på. 

Dag och tid för föredragen lägger jag snart ut som evenemang på facebook. Och här på hemsidan också förstås. 

Tack för hjälpen!HjärtaCool