Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

15. sep, 2019

Blek sol genom molnslöjor. Det är svalt men inte kallt.

Jag har faktiskt hittat en torr fläck att sitta på. Runt omkring mig är marken vattensjuk. Svamparna radar upp sig tätt och där de redan har multnat ner bildas en odefinierbar sörja. Löven som sitter kvar på träden rasslar i brisen. Ett behagligt bakgrundssus. Jag tar ett djupt andetag. Luften är frisk och syrerik. Jag känner hur den smeker min kind.

Flaggstångsrepet slår mot flaggstången. Också det ett behagligt rogivande ljud. De knarriga stolarna på farstubron är oväntat bekväma och innanför den stängda ytterdörren hörs ljudet av familjen. Skratt, en TV som står på något sportprogram. Tvättmaskinen går.

Den svaga solen värmer. Vindspelet som hänger bredvid mig klingar en magisk melodi. Ljung och granris på trappen. Hösten är här.

8. sep, 2019

Tänk vilka härliga möten det blir när man vågar pröva något nytt. Hargshamn har en liten höstmarknad varje år och i år har jag vågat mig hit. Bredvid mitt bokbord sitter en dam och säljer lite allt möjligt. Det visar sig att Elsie är en sprudlande och positiv bokmal som läst mer än fem tusen böcker i sitt liv. På frågan vilken bok som var bäst kan hon inte svara. Men hon läser inget med våld eller ond bråd död. 

"Små hemtrevliga Agatha Christie-mord har du väl ändå läst?" undrar jag.

Men tänk, de har undgått henne. Trots fem tusen böcker har hon inte läst en enda av Agatha Christie. 

Så nu har hon fått rådet att läsa några fler... efter att hon läst ut mina böcker förstås. 😀

31. aug, 2019

En känsla av att med panik i bröstet försöka fånga dagen. Snart är den förbi, både dagen och sommaren. Lite motsägelsefullt att stressa fram ett lugn. Att lugnt njuta av vad varje stund har att erbjuda, utan att fara hit och dit, måste väl ändå vara det bästa.

Hur som helst planerade vi ändå att aktivt försöka fånga dagen, genom att ge oss ut i skärgården för fiske och bad. Och vi verkade inte vara de enda som insett att vi måste passa på. Skärgården vimlade av glada seglare, sportfiskare och nöjesåkare. Ljuvlig blev stunden i vår vackra skärgård. Solen sken och fram på dagen mojnade den friska morgonvinden. Det blev riktigt varmt.

Trots ynka 18 grader i vattnet tog jag ett dopp. Jag som annars kräver en mer mänsklig temperatur på ca 25 grader. Det var riktigt skönt när andningen återgick till det normala och kroppen hämtat sig från först chocken. Jag är glad att jag tog mod till mig och hoppade i. Lite aborrar och gäddor blev det också (de fick omedelbart sin frihet tillbaka). Korvgrillning på en klippa, en kopp kaffe. 

Det vackraste var trots allt solglittret i vattnet. Det finns ingenting som kan mäta sig med det. Tiden försvann och jag evighetsstirrade ut i det friska, blänkande. Paniken om att fånga dagen kändes med ens väldigt långt borta. Är det så här enkelt den fångas? Att lungt sitta på en klippa och stirra ut över vattnet? Eller att ligga på klippan och titta upp mot himlen? Även om dagen började med målet att jaga en flyende sommar, så blev jag sittande.

Jag vet inte hur man fångar en dag, men jag tror ändå att jag lyckades. Den här utflykten gjorde mig nöjd och lugn. Lycklig.

Och det är det som är mitt enda egentliga ansvar. Att göra mig själv lycklig.

😎

25. aug, 2019

Den här helgen har varit full med äventyr! Sånt gillar jag. Fantastic Four (min bror, svägerska, min man och jag) har haft en späckad helg i Gamla stan i Stockholm. Efter incheck på hotell igår förmiddag gick vi till en förutbestämd plats för att delta i 100point-challenge. En slags uppdragslek på tid. Taggade som vi var sprang vi runt i gamla stan, fotade, svarade på frågor och utförde utmaningar. Riktigt kul och lärorikt. Vi tävlade mot andra lag bestående av helt främmande människor och kom på en hedervärd andraplats. Lite matta och hungriga efter alla uppdrag satte vi oss till bords på närmaste krog och njöt av lunch och en stor kall.

Senare på eftermiddagen var det dags för nästa lek - escape the room. Härligt med kluriga gåtor och ledtrådar! Vi slog våra kloka huvuden ihop och lyckades med uppdraget, och hade till och med 9 minuter tillgodo.

På kvällen var vi förtjänta av en god middag på Movitz källare. 🙂

Idag har jag haft helt andra aktiviteter för mig. På väg hem från Stockholm stannade vi och köpte tårtor och väl hemma började jag förbereda för mitt hemma-hos boksläpp/födelsedagsfirande. Härlig kombo va?

Underbara vänner och släktingar dök upp hemma. Som vanligt drar jag till mig de mest trevliga och begåvade människor, så jag kan lungt säga att helgen har varit alldeles underbar! Det pratades, skrattades, firades och såldes böcker. Bättre saker kan man väl inte fylla sina dagar med? 

💋

17. aug, 2019

Åh, vad du är fantastisk Zara! Så många fina vänner du samlat omkring dig idag. Vi firar att ZoULfishspa och Sigrid och Vasilis har samarbetat i åtta år.

Zara och jag träffade Sigrid och Vasilis strax efter att vi startat vårt spa och det visade sig att de hade en helt underbar olivolja, plockad och pressad på deras egen olivfarm på Kreta. Vi bestämde oss att bli deras först svenska återförsäljare och succén lät inte vänta på sig. Nu driver Sigrid och Vasilis sitt företag och levererar mängder med olja till delikatessbutiker i hela Sverige. Så kul! 

Zara och jag har ju som ni kanske vet gått skilda vägar sedan dess, men passar på att träffas så ofta vi kan och firar alltid tillsamms vid sådan här tillfällen. Hon driver spat vidare med sitt soliga humör och positiva synsätt. Zara kommer för alla tider att ha sin reserverade plats i mitt hjärta. Jag älskar dig oändligt, min kära vän!

😘

Så idag har vi njutit av goda vänner, grekisk musik, buffé, olivolja, youghurt och honung! Opa!

Tack för att jag får uppleva alla dessa positiva inslag i mitt liv. Livet är underbart!