Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

9. aug, 2020

Efter denna helg är jag så glad att vi alla "svemestrar". Trots att det för min del var en vanlig helg mellan två jobbveckor har det känts som en lång semester. 

Med vår MC packad för lite oviss aktivitet men ändå ganska säkert bra väder, drog jag och mannen iväg norrut. Vi hade blivit bjudna till våra grannars sommarstuga utanför Hudiksvall. Stugan är idealiskt placerad med kort promenadavstånd till kuststranden åt ena hållet och en varm, skön skogstjärn åt andra hållet. Så snart vi kom fram började vi med ett dopp i sjön och lite SUP (stand up paddling). Sedan fortsatte helgen med den ena underbara upplevelsen efter den andra. Vi lade nät och fick upp fina fiskar, åt god grillad mat, tog båten till en egen sandstrand av tropiska mått och njöt av en musikkväll från båten. Självklart njöt vi av både morgon- och kvällsdopp i sjön varje dag. 

På söndagen tog vi åter på mc-kläderna och fick lov att slita oss från sommarparadiset. Då vi kom hem var det nästan lika fint hemma och vi fortsatte lyx-helgen med att bli bjudna på middag hemma hos ett par andra grannar. Kan man få ha det så här bra?

Hoppas att du också haft en helg som inte ville ta slut ... och att nästa helg blir lika bra!

Life is great!🙂

2. aug, 2020

Jag har nu stigit in i trädgårdsamatörernas magiska värld. Idag hade jag ett möte med ett par entusiaster utanför Uppsala som har över 2500 olika träd planterade på sin tomt! För att inte tala om buskar, blommor och markväxter. Jag hade faktiskt ingen aning om att det finns en botanisk trädgård i Vendel, men det gör det uppenbarligen. Det går inte att förneka att jag inspirerades.

Väl hemma med mina inköp står jag dock handfallen. Var hade jag tänkt plantera allt? Hur ska jag få det lika fint? Här finns ju ingen plan eller eftertanke. Olika "rum" i trädgården låter enkelt när någon annan redan har det så hos sig. Jag har nog vad man skulle kunna kalla "öppen planlösning" i min trädgård.

Nåja, maken fastnade för en spännande kork-alm, och den har i alla fall fått en plats. Och jag kommer inte att ge upp med de andra växterna. Med en hel del misstag och några lyckade planteringar, kommer jag nog till slut att få en spännande trädgård att njuta av. 😉

 

29. jul, 2020

Så mitt inlägg fortsätter, och även mina lovord över västra götaland. Mariestad är en pärla - deras slogan ljuger faktiskt inte. Jag fortsatte att träffa mina gamla skolkamrater och njöt av mestadels soliga dagar.

Sedan mötte jag och min man upp våra härliga söner i Göteborg och fick njuta ännu mer. Faktum är att den enda dagen vi hade tillsammans i staden var strålande vacker. Så solig och behaglig att alla sight-seeing turer var fullbokade och vi fick nöja oss med att strosa omkring i parker, fika på cafeér och vila oss i gräset. Det kan varmt rekomenderas.😎

Vi lämnade äldsta sonen i Göteborg där han skall bo några månader och begav oss hem. Det regnade hela vägen, men när man sitter i en bil gör ju inte det så mycket.

Tillbaka till jobbet och verkligheten. Ändå är det jobbet som just nu inte känns verkligt. Som om jag inte riktigt är där ännu. Jag är säker på att jag inte är ensam att ha den känslan när jag kommer tillbaka från semestern. Ungefär som att jag stannar upp innanför dörrarna på arbetsplatsen och säger för mig själv:

"Uh, okej, vad är det jag ska göra här egentligen?" Typ, minns ingenting. :)

Dock är det ofrånkomligt att man kommer in i jobbrutinerna såsmåningom, så jag ser det som en fördel om drömmen och semestern hänger kvar så länge som möjligt.

Ha en fortsatt underbar sommar!

25. jul, 2020

Mannen och jag bestämde oss för en roadtrip över helgen. Vi tog sikte på Mariestad och kommer även att fortsätta ner till Göteborg på måndag. 

Mariestad betyder mycket för mig. Jag har nämligen spenderat stor del av min ungdom i dessa trakter. Det blir alltså en tripp i flera bemärkelser. Både genom landet och genom min egen historia. Så fantastiskt att få återuppleva saker som fallit i glömska. 

Innan vi åkte lade jag ut en liten önskan på sociala medier om att få träffa vänner från förr. Jag fick svar, och igår kväll träffade jag äntligen flera av mina fotbollskompisar över ett glas vin och lite varmkorv. Härlig kombination, eller hur? 😋 Vi har inte setts på många år och det var en fröjd att få återupptäcka gamla minnen och historier. Och bli påmind om saker jag glömt. Hjärtliga skratt hela kvällen.❤

Nu på morgonen tog jag en löprunda och lämnade det charmiga vandrarhemmet en stund för att springa runt i kvarter i staden där många minnen låg på lur. Vid gymnasieskolan och min lilla etta jag hyrde då jag gick där, var jag tvungen attt sakta ner för att hinna med alla tankar. Trots att jag har varit här på besök även efter studenten, var det länge sedan och tiden kom liksom ikapp på något sätt. 

Kanske är det för att man börjar bli gammal och nostalgisk, men minnena är ljusare nu än förr. Allt känns bättre.

Helgen är inte slut än. Nu skall jag ut på en kopp kaffe och träffa ännu en vän från förr. Det blir en följetong på det här inlägget, tror jag ...😉

Ha en ljuvlig dag!

13. jul, 2020

Nu under sommaren har jag inte bara roat mig med att skriva. Jag har också ägnat en del tid åt det som även många andra ägnat tid åt i år. Nämligen pysslat hemma i trädgården. När tiderna är som de är just nu, med reserestriktioner och dyl. så gissar jag att plantskolor och brädgårdar har riktigt bra business. De får alla våra solsemester-pengar.

Mitt lilla park-projekt arbetas fram undan för undan. Jag är både snål och envis och vill helst att allt skall kosta gratis, så jag tar skott, delar på redan befintliga plantor och bygger med egen sten. Det fungerar bra. Just nu har jag dock fått för mig att jag skall ha en liten damm. Grävandet har gått fint, med hjälp av en stark man som lyfter de tunga stenarna, men nu skall det till en form eller en damm-duk. Det kostar och jag har inte riktigt bestämt mig vad det ska bli ännu. Men det är lite det som är charmen och det är ju så jag arbetar. Samma sak med skrivandet. Jag vet i stora drag planen, vilken väg jag skall gå och ungefär hur det skall sluta. Men saker kan hända på vägen. Nya ideér tar form och resultatet kan bli lite annorlunda än vad som var tänkt från början. Huvudsaken är att jag har kul under tiden. 

Jag antar att det är så den kreativa processen fungerar. I alla fall hos mig. En generell plan i stora drag, som med fördel kan justeras och lekas lite med. Det kallar jag kreativ njutning!

Så vi får se om det blir en damm i år. Om inte, kanske det blir något ännu bättre nästa år. Vem vet? 😉