Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

16. nov, 2019

Herrgården är vacker som vanligt. Besökarna förundras lika mycket över tjusiga kakelugnar och fönsterbågar som över de otaliga varor som ligger upplagda på försäljarnas bord. Julmusik spelar i bakgrunden, kaffe och kaneldoft svävar runt i salarna och sorlet blandas med glada skratt. Kylan utanför nyper, bildar iskristaller på de höga fönstren. Här inne i herrgårdens huvudbyggnad är det varmt och skönt. Jag är glad att jag har böcker att sälja och därför inte kan stå ute i den råa, fuktiga luften.

Många är de som kommer hem härifrån med ett bokpaket, och det är alltid lika roligt att få chansen att påverka med mina texter. Hög julmysfaktor idag, som förhoppningsvis fortsätter imorgon. 

Snart är det jul!💋

10. nov, 2019

I helgen blev jag överraskad av min man med en herrgårdsweekend. Vi spenderade lördag och söndag på Dufweholms Herrgård i Katrineholm. Så vackert och lyxigt. Trots spabehandlingar, afternoon tea, en gudomlig middag och makalös frukost, var nog det bästa när vi tog en promenad runt sjön.

Nysnön var fallen. Änderna väsnades en bit bort, annars var det helt tyst. Det knarrade lätt under våra skor. Vattnet dallrade becksvart och kallt i morgonbrisen. Trots grå himmel och lite rå fuktighet i luften, var naturen så gudomligt vacker. Träden så stilrena i sin nakenhet. Vassen översnöad och brun, som ett konstverk.

De spretande grenarna på träden, som den på bilden, lockar tankarna till helt andra världar och väsen. Vad är det du försöker nå långt därnere i det djupa, kalla? Vad döljer sig på botten i den mörka sjön? 

Skrämmande och helt magiskt. Tack för alla årstider!

🙂

1. nov, 2019

Under resan till Krakow började jag få ont i halsen, och väl hemma har det nu utvecklats till en förkylning. Som sig bör i november antar jag. Dock vet jag att mina förkylningar aldrig är långvariga, så jag ser redan tecken på förbättring. 

Förutom förkylningar är det rutin att november månad även bjuder på mycket skrivande. Jag har planerat att delta i NaNoWriMo även i år (en tävling mot mig själv där jag får pepp och stöd på ett nätforum). Målet är att skriva 50 000 ord under november månad. Lite trist att jag börjar första dagen nerbäddad med pappersnäsdukar, örtte och nässpray, men jag kan ju börja lite försiktigt. Tänka fram historien kan jag ju göra från sängen. Och drömma fram den. 

Om du är nyfiken på vad NaNoWriMo är för något kan du klicka här: NaNoWriMo

Hur som helst är november en idealisk månad att skriva. Det är oftast mörkt och tråkigt utomhus. En värmande brasa och en kopp te är i stort sett obligatoriskt både till skrivande och höstmörker. Jag brukar också lägga till att det ändå inte händer så mycket annat i november, och det stämmer de flesta år. Men inte i år. Därför ser jag det som en extra utmaning att få till orden, då varje helg denna månad är uppbokad. 

Lite utmaningar behövs här i livet ... men de tar jag tag i imorgon, när snuvan har lagt sig.

😉

26. okt, 2019

Under de närmaste fem dagarna kommer jag att kastas mellan magiska upptäckter, mysig samvaro och dystra påminnelser.

Krakow skall utforskas.

Mina magiska upptäckter hade jag tänkt skulle ske i en överdådig saltgruva, pittoreska stadsgränder eller varför inte i en undangömd bokhandel full av hemligheter? Där skulle kanske handlingen i min nästa bok kunna äga rum.

Mysig samvaro blir det med lite öl och alla de goda vänner jag reser med. Att prova spännande och annorlunda mat är en av de roligaste sakerna med att resa.

Och det dystra då? Ja, ett besök till Auschwitz och Birkenau är väl i det närmaste obligatorisk när man reser till Krakow. Mitt, ibland överdrivna och irriterande, positiva synsätt mår nog bra av att balanseras upp av beklämmande allvar, skulle jag tro. Hur som helst tror jag att det är nyttigt att se, trots att det knappast kan vara upplyftande.

Vilka känslor kommer det att väcka i mig? Vad kommer jag att hitta, både inuti mig själv och runt omkring mig?

Jag hoppas dagarna kommer att ge mig en blandning av kyla, värme, äventyr, känslor, upptäckter och idéer.

Oberörd kommer jag nog inte att vara.

21. okt, 2019

Åh, vilken energiboost jag just kommit hem ifrån! Min fina granne Laila lockade med mig på en MåBra-kryssning späckad med träning, hälsomässa, föreläsningar, workshops och helt underbar vegetarisk mat. Jag känner mig pigg och lycklig ända ut i fingertopparna. 

Kryssningen gick 22 timmar med ett av de vanliga kryssningsfartygen till Åland. Nästan alla ombord var deltagare som hade hälsa i sikte och en yogamatta under armen. Här bjöds på Zumba, yoga, kostråd, provsmakning, huvudmassage, ayurveda mm.

En av många speciella träningspass, som också blev en av mina favoriter, var Tanja Dyredands Skrattyoga. Ja, du läste rätt - Skrattyoga. Det låter flummigt och konstigt men var helt klart en superhärlig upplevelse. I takt med specifika yogaövningar fick vi höra om skrattets och glädjens läkande egenskaper, samtidigt som vi log, fnissade, skrattade och asflabbade. Aldrig har träning varit så roligt!

😀

Att också få höra Tanjas egen historia, om hur hon genom skrattet har rehabiliterat sig från en allvarlig stroke, var verkligen inspirerande. Vi människor är så starka och fantastiska!

Mer om skratt och Tanja kan du läsa i nedan länk:

SkrattaPausa

Life is great!