1. dec, 2016

Jag är tillbaka i verkligheten!

Herregud, vad långt borta jag har varit.

I en annan värld en hel månad. Jag har svävat in och ut i tiden, hittat ledtrådar, forskat i historia, stulit saker från både museum och kyrkor, blivit fängslad och sprungit för livet. Jag har fått lära känna människor på 1600-talets, 1700-talets och i dagens Stockholm. Jag har lärt mig att inte tro på vissa och att lita på andra. Kort sagt, jag har njutit varje sekund av ett fantastiskt äventyr som bara blev mer och mer spännande för varje dag.

Vad har jag gjort då? Jo, under november månad skrev jag 50000 ord och det blev en hel bok. En bok på en månad – jag är sjukt stolt! Och inte vilken bok som helst. En riktigt häftig bok med mysterier att lösa och tider att förstå. Den kommer att heta "Femte dagen" och jag kan sammanfatta den så här för dig:

Jag vaknar upp och kan inte minnas något. Människorna omkring mig kallar mig Ingeborg och jag ligger i ett torftigt rum i en dragig stuga.

Nästa dag vaknar jag upp i ett vackert sovrum i 1700-tals stil och tjänare och andra människor svärmar runt mig och tackar gud att jag är vid liv. De kallar mig Catharina och ingen har hört talas om någon Ingeborg.

Tredje dagen vaknar jag upp i en sjukhussäng på 2000-talet. En vänlig läkare förklarar för mig att jag hade tur som överlevde och att min familj gärna vill träffa mig. En samling främmande människor kommer in i rummet och kallar mig Ylvette och gråter glädjetårar.

Jag vaknar  upp till dessa scener under tre dagar, men har inga minnen av tiden före "olyckan". Jag inser att jag lever tre liv i tre olika tider. Det kanske alla gör. Det är bara det att jag minns vad som just hände i det andra livet. Människorna omkring mig har ingen aning, trots att en del av dem förekommer i alla tre liv. Jag antar att de har stor betydelse för mig. Snart upptäcker jag att olyckorna inte var några olyckor och att alla mina liv är i fara. Vem vill ha död på mig och varför? Kan jag använda liven till att lämna ledtrådar eller varna mig själv? Innan det är för sent?

 

Jag kommer att redigera den närmaste tiden och önskar sedan testläsare. Är det här något du tror att du skulle gilla att läsa? Hör av dig i så fall.