4. dec, 2016

Jag vill bara leka, hela livet.

Det är allt jag vill. Mina fantasier, min gädje, min njutning. Det är min lek. Jag läser Björn Ranelids kristaller. Fint språk. Vet inte om jag nånsin kommer dit. Vet heller inte om jag vill. Jag tror inte att det är de vackra orden som lockar mig. Det är den vackra bilden orden skapar. Filmen och fantasin. I filmen som spelar i min fantasi kan jag leka så mycket och så länge jag vill. Det är sådana fantastiska platser och äventyr och jag skulle vilja ta med er dit. Men än så länge finns inte tecknologin som tillåter att jag gör det. Så då får jag skriva ner det jag upplever istället, och hoppas att det blir så bra skrivet att bilderna blir lika tydliga för er.

Jag har träffat några härliga vänner som också gillar att leka och skriva ner sina fantasier. Vi har tillsammans skapat en skrivargrupp som heter Novellhotellet och kommer under 2017 att publicera en antologi med noveller. Den här första novellsamlingen har temat hotell. Framöver kommer det fler samlingar med andra teman. Vad skulle du vilja läsa om? Tala om för mig, så kanske vi kan skriva just en sådan bok.

Jag känner mig så privilegiad att få leka ihop med dessa begåvade människor. Samtal mellan författare som alla har gränslös fantasi är aldrig tråkigt. Nya ideér och vinklar utforskas ständigt. Vi peppar och hjälper varandra att bli bättre och bättre.

Mina lekkamrater i Novellhotellet heter: Ewa Broberg, Pernilla Persson, Jan-Eric Boo, Elisabeth Öhman, Ann Hempel Pertman, Christine Tina Karlsson och Helen Lindholm.

Och du hittar oss alla på www.novellhotellet.se