8. dec, 2016

Det är roligt att be om hjälp.

Igår tog jag tåget till Stockholm för att göra research till min bok ”Femte dagen”. I stort sett är boken klar, men jag vill inte ge ut en bok där jag beskriver olika platser utan att ha besökt dem först. Dessutom får jag ju chansen att träffa underbara människor på vägen. Till exempel fick jag träffa komminister Ingemar Claesson. Han kunde berätta och visa fantastiska saker om Adolf Fredriks kyrka. På fotot syns det monument som spelar en avgörande roll i min bok. Ingemar tyckte det var en spännande idé och frågade om inte han kunde få vara en buse i boken. Vi får väl se.

Efter kyrkobesöket fortsatte min resa i Stockholm till utgrävningarna vid Slussen där arkeolog Anna Liljehök vid medeltidsmuseet gav mig massor av uppslag och tips. En supertrevlig tjej med mängder av kunskap. Det hade i och för sig varit än mer lysande med en tidsmaskin, eftersom mycket är osäkert om medeltida Stockholm. Å andra sidan ger det mig större frihet att hitta på själv. Här kommer det att hända grejer!

Trött i fötterna av kullerstensvandring, men också inspirerad till tusen, kastar jag mig nu in i redigeringsfasen av ”Femte dagen”. Kanske borde jag låta boken vila lite till, men jag kan inte hålla mig. Det är ju så spännande! 🤪