1. feb, 2017

Hur gör jag när fantasin flödar men jag inte orkar skriva? eller tvärtom?

Min obegränsade fantasi pockar hela tiden på och nya romanideér ploppar upp och vill bli nedskrivna. Det är bara det att det ibland inte är lika roligt med själva skrivandet som det är att komma på ideérna. Jag skulle behöva någon som skriver det jag tänker. Men varför ska allt vara lätt? Det är klart att jag fixar lite arbete också. Att skriva en bok är både glädje och hårt arbete.

 

Hur gör jag när jag orkar skriva men har tappat min inspiration?

Jag kan inte sitta och vänta på att inspirationen ska komma, ibland måste jag tvinga orden ur mig. När väl orden rinner till känner jag garanterat glädje. Tills dess skriver jag för själva skrivandets skull, för glädjen över orden som kommer ut på pappret. Om jag arbetar på det sättet, att varje dag skriva något, så har jag till slut skrivit en hel bok. Det är därför jag hinner och orkar, en bit i taget, då blir det inte övermäktigt. Små stunder varje dag.

 

Det lärde jag mig under senaste NaNoWriMo(en global skrivarutmaning som brukar ske i November månad varje år). Då fick jag ur mig en hel bok på en månad. Den är just nu hos lektör och jag hoppas och tror att den kommer att publiceras i höst.

 

Jag har som förslag att alla som vill är med på en egen liten ”NaNoWriMo” i Februari. Det innebär en utmaning att skriva 35000 ord under Februari månad. Vi peppar och stöttar varandra under tiden för att skapa text. En liten gåva från mig är ett excelark där du fyller i antal ord varje dag och följer en graf.

🤪

När du bestämt dig för att vara med kan du skriva ett kort meddelande här nedanför, så skickar jag dig excelarket. Om du vill ha stöttning och tips av mig under tiden så får du självklart det.  Vi hörs!