6. feb, 2017

Galna professor-rummet.

Visst är det helt fantastiskt att försvinna in i något. Följa med ett flow. Det kan vara vad som helst. En idrott, segling, motorcykelrace, en film, pyssel eller matlagning. Vi har alla något som vi låter oss ryckas med av. Jag rycks med när jag skriver och när jag befinner mig i min lyckliga bubbla spiller jag ut mina idéer och tankar på den närmaste omgivningen. Nämligen mitt kontor. Här har jag ett skrivbord med dator, bokylla med allt utom böcker, ett sidobord med bara en massa böcker i nästan meterhöga travar, en flipboard med konstiga tecken och scheman, en gästsäng och ett snedtak fullt med post-it lappar.

Det här rummet har varit ämne för diskussion vid ett flertal tillfällen. De som enstaka nätter nyttjar gästsängen brukar få mycket att fundera över och ibland får jag lite konstiga blickar av dem. Det har faktiskt gått så långt att mitt kontor har döps om till ”galna professor-rummet”, eftersom det ser ut som ett rum hämtad från en tecknad serie med en professor som smider planer eller uppfinner saker.

Här har jag flow och kan njuta. Just nu syns det på min vägg en storyline till en bokserie om tre delar och på flipboarden har jag synopsis till en annan bok. Lycka och galenskap i ”professorns” rum.🤪