22. jun, 2017

Vad sägs om en feel-good Zombie?

I väntan på redaktörsläsning och utlåtande på min spänningsroman "Femte dagen", har jag roat mig med ett annat manus. Livet är kort (även om jag tänker leva tills jag blir 113 år😋) och jag vill lära mig så mycket som möjligt under den tiden. Så nu testar jag något jag aldrig gjort förut:

Jag skall skriva skräck. Närmare bestämt en zombie-roman.

Jag tycker att min plot är spännande och ganska genial, men hur gör man egentligen? Kan man fylla en hel bok med hasande steg, grymtanden och kroppsdelar som faller av? Blir det inte tråkigt i längden?

Jo, det blir det förstås. Så jag har skrivit en zombie-story så som jag vill ha den. Med inspiration från den skräckförfattare jag gillar bäst - Mats Strandberg.

När jag nu närmar mig det sista kapitlet har jag upptäckt vilken genre jag tycker mest om att skriva. Spänning. Det här blev alltså ett spännande äventyr med inslag av skräck och zombies. Är det okej att blanda genre? Spänning och zombies går ju relativt bra ihop. Det hade kanske varit värre om jag försökt mixa feel-good och zombies.

Hur som helst vet jag inte alls till vilken genre manuset hör, och det spelar nog heller inte någon roll. Roligt är det i alla fall!