11. okt, 2017

Som en gammal italiensk film...

Som ett uppfriskande ombyte från boksläpp och signeringar ägnar jag nu två långa dagar i läkemedelsforskningens tjänst. För tillfället befinner jag mig på konferens i Munchen, Tyskland. Utöver intressanta diskussioner under dagen hade jag en härlig, nästan utomkroppslig upplevelse igår under middagen. Det är väl sånt som händer när en författare kastas ut i en helt främmande miljö.

😲

Vi åt middag på en italiensk restaurang, där restaurangchefen själv for runt och gapade och gestikulerade. Alla mina fördomar om dramatiska, passionerade italienare blev bekräftade i ett nafs. Hans egensinninga vis att ta upp beställningar kräver ett omnämnande. Kanske i min nästa bok? Skådespelet var fantastiskt och karaktärerna dök upp och försvann från den rustika scenen med jämna mellanrum. Det skramlade från köket, höga skratt, snabba röster, kramar och pussar. Som en gammal italiensk film. Helt underbart! Snart kände vi oss alla som en del av ägarens stora, högljudda familj.

Dessa avbrott i skrivandet är ett perfekt tillfälle att tanka nya intryck, fylla på karaktärslistan och skapa intressanta scener. Det vill jag absolut inte vara utan. Livet leker!❤