29. okt, 2017

Himmelska förlagsmöten!

Tacka vet jag mänsklighet och enkelhet.

Många drömmer om att komma igenom nålsögat till ett stort förlag. Och lyckas man kan det bli fantastiskt. Men det kan också bli en besviken känsla av opersonlighet och att försvinna in i mängden. Ewa och jag har löst problemet och raderat alla risker genom att göra vår egen resa.

I helgen var jag på förlagsmöte (hälsade på hemma hos Ewa) för lite representation (vi lagade middag i hennes kök), administration (skrev på kontrakt), forecasting (vi pratade om framtiden, drömmar och mål), produktleverans (jag hämtade fler böcker som hon hade hemma, eftersom jag redan sålt slut!) och produktionsplanering (vi pratade bokideér och NaNoWriMo). Vi fick fantastiskt mycket gjort och hann dessutom dricka vin, skratta och minnas hur vi lyckades med konststycket att skapa den här drömmen tillsammans.

Det var inte länge sedan vi träffades för första gången. Då klickade det heller inte direkt. Testläste lite åt varandra. Några månader senare behövde jag en rumskamrat när jag åkte på Skriva 2016, och Ewa behövde någonstans att sova. Där i hotellrummet tog vi första stegen. Vi började prata bokideér, förlag, publicering och skrivande. Och tiden flög. Av någon anledning lyckades vi båda peppa och höja varandra högre än någon gjort tidigare. En sån vän släpper man inte. Ewa är en fantastiskt driven förlagschef som inte ser några hinder, utan snarast spännande utmaningar. Jag själv är en positiv författare som endast kan visualisera framgång. Det är inte så konstigt att det går bra för oss. Tack Ewa, jag längtar redan till nästa förlagsmöte!