30. jan, 2018

Vilka är dina favoriter?

Ibland är det riktigt svårt att välja i godislådan, eller hur? Men om du är tvungen, vilka är då dina två absoluta favoriter bland all världens böcker?

Hua, vilken svår fråga jag ställer. Vet inte om jag kan svara på den själv ens. Jag ligger här i havet av fantastiska skrifter och förundras över att det faktiskt finns så mycket böcker i världen. Men det gör det...och de läses med glädje också. 

Det jag gillar att läsa är äventyr. Något som transporterar mig bort från verkligheten en stund. Tar mig till en annan tid och en annan plats. Det får gärna vara spännande, lite läskigt och dessutom en del konflikter. Hur ska jag kunna välja två? Som tur är har jag inte bara två böcker hemma. Jag har ett helt hav av dem. Mängder med äventyr och drama att njuta av när andan faller på. Men om jag nu skulle bli tvingad, så är Hungerspelen en av de mest inspirerande böcker jag läst. Så också Johanne Hildebrandts vikingaserie. 

På bilden badar jag med några fler av mina favoriter som alla har betytt väldigt mycket för mig. Vad vore livet utan böcker, kära vänner?