10. feb, 2018

Vardag och fantasi...

Det som är tråkig vardag för vissa kan vara spännande fantasier för andra... och tvärtom. Som författare har jag ynnesten att skapa egna världar full av spännande äventyr, så som det passar mig.

Idag har jag varit på Vinter 2018, en science fiction- och fantasy kongress i Uppsala. Där träffade jag häftiga personer som triggar igång fantasin med sina funderingar och idéer. Och som dessutom har vitt skilda åsikter om vad som är en spännande fantasi. Det är det som gör Fantasy så fantastiskt. Den är egentligen en väldigt personlig företeelse som kan passa många. Låter det motsägelsefullt? Bra, för inget verkar följa några regler när det gäller Fantasy. 

Här sitter jag med Mattias Kuldkepp. Han skriver spännande och skrämmande böcker om änglar och mordhistorier. 

Mattias hemsida      Vinter 2018

Mellan de intressanta föreläsningarna passade vi på att sitta vid ett bokbord. Det är det säkraste sättet att få träffa nya människor under event och kongresser. Vi pratade om det som fantasyförfattare brukar prata om när de möts: Barn som skall hämtas, arbetskollegor, änglar och demoner samt parallella liv. Skön blanding av vardag och fantasi. Det ena kan helt enkelt inte existera utan det andra.

Imorgon blir det nog vila för min del och på måndag åker jag på förlagskryssning... om det inte blåser för hårt.