28. apr, 2018

Nu börjar meditationssäsongen!

Jag har aldrig lärt mig meditera.

Jag har försökt, många gånger. Andas ut och in, det går bra. Sitta stilla går också bra. Att inte tänka på någonting, det är faktiskt omöjligt.

Mina tankar går i racerfart hela dygnet. Varje vaken stund och även när jag sover. Så jag antar att jag verkligen är i behov av meditation. Jag är just en sån person som verkligen skulle behöva en stund då jag inte tänker på någonting. Men det går inte! Jag blir tokig bara av att försöka. Därför har jag gett upp. Inte gett upp tanken på meditation. Utan tanken på att meditera på traditionellt sätt. Jag har hittat min egen meditation.

Den kommer när jag springer. Äntligen lugnar tanken ner sig. Våren och löprundorna är inte bara efterlängtade för att jag lagt på hullet under vintern. Mest är det den meditativa takten jag är ute efter. Det monotona trampandet av skor på mjuka skogsstigar. Då slappnar hjärnan av, och återladdas.

Vi är inte alla stöpta i samma form. Det är bara att inse att vissa saker inte funkar på mig. Då är det tur att det går att hitta alternativ.

🤩