3. maj, 2018

Om att skriva tillsammans...

Ha ha. Inlägget om att skriva tillsammans börjar ju bra, med en bild på mig när jag sitter alldeles ensam med en kaffekopp.

Men faktum är att det fick bli så på grund av att samarbete är så otroligt inspirerande. Så inspirerande att jag totalt glömde bort att ta ett foto på mig och Freddie när vi satt i djupa diskussioner på Österbybruks hembageri idag. Därför får ni nu bara ett litet foto på mig när jag sitter i eftertankar och funderar på hur vi bäst skall jobba ihop.

Det kommer att bli lite trevande till en början. Ingen av oss har gjort detta förut, men vi lockas båda av tanken att skriva något tillsammans. Vi har tre bokideér med arbetsnamnen Cylinderhatten, Partiledaren och Glasbiten. Vad tror ni om det?

Efter mycket diskussioner har vi bestämt oss för att göra ett försök med Cylinderhatten. Än så länge står Freddie för grundstoryn. Tanken är att jag skall snickra på lite mjuka delar till att börja med (karaktärsegenskaper, miljö mm) och sedan skall vi tillsammans utveckla och knyta ihop berättelsen. 

Det är en spännande process. Vi vet egentligen inte hur det kommer att gå eller hur det kommer att sluta, men det gör det bara än mer intressant. Jag tror inte att det finns en mall för ett lyckat samarbete vad gäller författande. Antagligen för att vi är människor, och människor ska inte passa in i mallar. Vi får helt enkelt uveckla vårt samarbete efter de förutsättningar vi har. Och jag ser fram emot en utvecklande vår och sommar!

Ha det så härligt!

😎