29. jun, 2018

Den fantastiska Silverbibeln!

Nu tänker jag avslöja att uppföljaren till Femte dagen kommer att handla en hel del om ett världsarv bevarat i min hemstad. Silverbibeln. 

Det är ett magiskt stycke mästerverk, skrivet med silverbläck av goterna på 500-talet. Efter mycket research, och flera samtal med trevliga experter på området, finns det hur mycket material som helst att bygga en plot omkring. En stor hjälp har varit Kjell Söderberg, som var spaningsledare och löste stölden av silverbibeln som skedde 1995. Han har dessutom tagit bilden här, som pryder omslaget på hans bok "Stölden av Silverbibeln".

Silverbibelns historia är ett helt äventyr i sig, men i min roman beskriver jag vad som kunde ha hänt den berömda boken under de tusen år då ingen visste var den befann sig. Och vad som hände med 150 sidor som fortfarande saknas. Döljer den märkliga texten dessutom en hemlighet?

Låter det spännande? Passa på att läsa på lite om denna skatt, så är du väl förberedd när romanen kommer ut. Dessutom kommer nog den nya, renoverade Silverbibelutställningen på Carolina Rediviva att öppnas 2019, efter att min bok kommer ut. Förträfflig timing!