23. sep, 2018

Vilken strålande idé!

Hemma-hos-boklansering. En av mina bättre idéer hittills. 

Förra året, då jag släppte min debutroman "Femte Dagen", hade jag bokat en trevlig restaurang och mina gäster fyllde den till bredden. Det blev en riktigt lyckad boklansering och jag njöt varje sekund. Det enda problemet var att sekunderna gick så fort. Jag hann inte sitta ner och prata med mina vänner. 

I år provade jag något nytt. Min nya bok "Själaryckaren" fick vara huvudperson i experimentet och det slog verkligen väl ut. Jag bestämde mig nämligen för att bjuda in till en VIP-boklansering hemma hos mig, med öppet hus hela helgen, så mina gäster kunde komma när det passade dem bäst. Nu har de sista (tror jag) gästerna gått och jag har haft trevligt sällskap och druckit bubbel hela dagen. (bättre kan man väl inte ha det?)

Det bästa av allt var att det var en lagom ström med människor hos mig hela tiden, så att jag hann sitta ner och prata en stund med alla. Så värdefullt! Mina vänner är nämligen det bästa som finns här i världen. Dessutom behövde jag inte packa ihop och åka någonstans. Vi var hemma hos mig och här trivs jag ändå bäst. Några av vännerna har varit här många gånger, några kom för första gången. De tyckte det var ett roligt och generöst initiativ. Tyckte det var kul att se hur jag bor, och vi kunde sitta avlappnat och samtala om livet och sånt...och om boken förstås. 

Jag signerade många böcker idag och jag hoppas att det håller i sig även nästa helg. Då är jag på bokmässan i Göteborg och både Själaryckaren och Femte Dagen finns med mig även där. Mer om det i mitt nästa inlägg.

Ha det så gott så länge!