22. dec, 2018

Allt på plats.

Min söta brorson var hos mig häromdagen. Skönt att jag fick den stunden med honom eftersom vi tyvärr inte får fira julafton tillsammans. Vi bakade ett litet pepperkakshus och ställde i ordning det obligatoriska tomtelandet på ena köksbänken. Mysigt och juligt. Här finns allt från fina handmålade porslinstomtar till en samling flirtkulor och piprensare som de nu vuxna barnen satte ihop under småskoleåldern. Allt har sin plats och sin charm. 

Så nu är allting klart ... nästan. Jag har sparat lite godistillverkning till idag och imorgon, annars kommer jag att bli tokig av att bara vänta på julen. Ska även gå igenom lite virtuella skrivarkurser jag har sparat. Eftersom inspirationen att skriva lyser med sin frånvaro är det ett perfekt tillfälle att gå igenom lite gammalt kursmaterial. Det kommer säkert at trigga lusten. 

Jag är dock inte så orolig för att jag inte skriver så mycket just nu. Någon gång måste man ju få vila även från det, och julen är en bra tid för vila. Dessutom kan jag inte fokusera eftersom jag är så exhalterad inför resan i januari. Så skrivandet får nog vänta tills jag kommer hem igen i slutet av februari. Fram tills dess blir det nog mest stödanteckningar av idéer. Och självklart funderingar och fantasier - men de finns ju alltid där och tar aldrig vila. Som tur är.

Ha en riktigt God Jul och njut så mycket det bara går!