22. mar, 2019

Vissa dagar är bättre än andra ...

Somliga dagar bara är.

Andra dagar är alldeles ... alldeles underbara!

Idag är en sådan dag.

Det började med sovmorgon (kan det börja bättre?) och sedan en tur in till universitetsbiblioteket i Uppsala, Carolina Rediviva . Där hade jag stämt träff med överbibliotekarien som visade mig in i det allra heligaste. Jag fick chansen att diskutera Silverbibeln och trots att det verkar en aning svårt, kommer jag inte att sluta hoppas på att min bok ska få vara med på ett hörn när det är nyinvigning av Silverbibelutställningen. 

Sedan fick jag lite tid över att klippa mig, träffa maken för en god lunch på O`Learys och dessutom fynda lite i en second hand butik. Därefter tog jag mig till nästa researcharena. Jag behöver hitta ett ställe där en fattig person på 1830-talet kan gömma en boksida/skattkarta som sedan kan hämtas år 2014. Inte helt lätt, men Jenny på Helga Trefaldighets kyrkan (Bondkyrkan) kom med några brillianta ideér. Där fick jag klättra ända upp i tornhuset, bläddra i underbara böcker bevarade från 1700-talet och fantisera om var ett papper skulle kunna ligga gömt. En dröm för en drömmare!

Som ni förstår har jag haft en helt underbar dag. Och den avslutas på bästa sätt, för nu skall vi gå över till grannarna och få lite  vin och tilltugg. 

Ha en trevlig helg alla mina kära vänner!❤