2. apr, 2019

De små älvorna i skogen ...

Det är som att födas på nytt varje vår. Som om man ser solen för första gången, känner dofterna av våt jord och smältande snö. Ja, det är nu jag tar mig ut på vandringar i skogen. Här är det magiskt. Jag är säker på att det är magiskt året runt, det är bara det att det känns tydligare på våren.

Ser du den lilla lysande älvan på grankvisten? Jag hade tur och fick med den på bild. Oftast är de skygga och de är otroligt snabba. Utan att se dem, förnimmer jag mest deras lekfulla närvaro. De sätter min fantasi i spinn samtidigt som jag går här och tar djupa, friska andetag. Jag känner den mjuka barrmattan och den fuktiga mossan under mina kängor. Hör mina fotsteg, hur jag råkar knäcka en torr kvist trots att jag går så försiktigt. Lyssnar till fåglarna.

Efter en stund hör jag även en motorsåg, ett flygplan och ljud från landsvägen en bit bort. Då önskar jag att jag hade djupare skogar att ströva i. Uppe i Norrland, där det kan vara så tyst att det är öronbedövande, skulle jag vilja vandra och leta skogsmagi.

Men jag får vara nöjd med magin här hemma. Den finns här, trots alla mänskliga oljud. Det gäller bara se förbi det som skymmer och höra det som finns där bakom.

Som en liten glänsande älva. 😀❤