21. jul, 2019

Folkfest, dieselrök, spänning och dramatik!

Under dagen idag satt jag på Stallcaféet vid Österbybruks herrgård och signerade böcker. Utanför herrgården var det auktion och solen sken, så det var mycket folk. Stämningen var hög. Glada cafébesökare lockade mig till skratt många gånger och jag ville egentligen inte åka därifrån.

Man jag hade andra planer för kvällen.

Visserligen fortfarande att signera böcker, men på ett helt annat ställe.

Och vilket härligt ställe att vara på! Stavbys årliga traktorrace är något riktigt speciellt. Glädjen i människors ansikten gick inte att ta miste på. Här bjöds på en galen tradition, mekanisk tjur att rida på, hoppborg att hoppa i och streetfood att äta. Dramatiskt blev det också. Publiken tjöt när något speciellt utspökat ekipage rullade in, eller när det avgjordes på målsnöret. Och jag satt mitt ibland detta sammelsurium och bara njöt, signerade böcker och träffade alla dessa häftiga människor som alltid brukar dras till mig. Lyckliga jag!

Varje år flockas tusentals besökare till detta lite udda och ”bonniga” evenemang. Det bara bevisar att det enkla och folkliga är det vi vill ha. Det behöver inte vara modernt, påkostat och ”flashigt” för att vi ska ha roligt.

Jag har gått med ett fånigt leende på läpparna hela dagen!