21. okt, 2019

Skratta, pausa och lev!

Åh, vilken energiboost jag just kommit hem ifrån! Min fina granne Laila lockade med mig på en MåBra-kryssning späckad med träning, hälsomässa, föreläsningar, workshops och helt underbar vegetarisk mat. Jag känner mig pigg och lycklig ända ut i fingertopparna. 

Kryssningen gick 22 timmar med ett av de vanliga kryssningsfartygen till Åland. Nästan alla ombord var deltagare som hade hälsa i sikte och en yogamatta under armen. Här bjöds på Zumba, yoga, kostråd, provsmakning, huvudmassage, ayurveda mm.

En av många speciella träningspass, som också blev en av mina favoriter, var Tanja Dyredands Skrattyoga. Ja, du läste rätt - Skrattyoga. Det låter flummigt och konstigt men var helt klart en superhärlig upplevelse. I takt med specifika yogaövningar fick vi höra om skrattets och glädjens läkande egenskaper, samtidigt som vi log, fnissade, skrattade och asflabbade. Aldrig har träning varit så roligt!

😀

Att också få höra Tanjas egen historia, om hur hon genom skrattet har rehabiliterat sig från en allvarlig stroke, var verkligen inspirerande. Vi människor är så starka och fantastiska!

Mer om skratt och Tanja kan du läsa i nedan länk:

SkrattaPausa

Life is great!