1. nov, 2019

November - snuva och skrivande ...

Under resan till Krakow började jag få ont i halsen, och väl hemma har det nu utvecklats till en förkylning. Som sig bör i november antar jag. Dock vet jag att mina förkylningar aldrig är långvariga, så jag ser redan tecken på förbättring. 

Förutom förkylningar är det rutin att november månad även bjuder på mycket skrivande. Jag har planerat att delta i NaNoWriMo även i år (en tävling mot mig själv där jag får pepp och stöd på ett nätforum). Målet är att skriva 50 000 ord under november månad. Lite trist att jag börjar första dagen nerbäddad med pappersnäsdukar, örtte och nässpray, men jag kan ju börja lite försiktigt. Tänka fram historien kan jag ju göra från sängen. Och drömma fram den. 

Om du är nyfiken på vad NaNoWriMo är för något kan du klicka här: NaNoWriMo

Hur som helst är november en idealisk månad att skriva. Det är oftast mörkt och tråkigt utomhus. En värmande brasa och en kopp te är i stort sett obligatoriskt både till skrivande och höstmörker. Jag brukar också lägga till att det ändå inte händer så mycket annat i november, och det stämmer de flesta år. Men inte i år. Därför ser jag det som en extra utmaning att få till orden, då varje helg denna månad är uppbokad. 

Lite utmaningar behövs här i livet ... men de tar jag tag i imorgon, när snuvan har lagt sig.

😉