10. jan, 2020

Färger finns ...

i det evigt grå vintermörkret. Det gäller bara att titta. Min underbara orkideér frodas av någon underlig anledning just nu. Och de behövs. Jag blir glad av att se färgprakten och tankarna går ofelbart till varmare och ljusare platser. Det muntrar upp. 

Annars är den grå vintern en bra tid för skrivande. Nu redigerar jag ett verk som legat och mognat i en byrålåda i många år. Jag hoppas kunna göra något storslaget av det - vi får se. Därför kommer jag att utnyttja det tråkiga vädret genom att inte göra så mycket mer än att skriva (och träna lite). När det blir gladare klimat kanske jag skall ge mig iväg och göra lite research. En resa till Irland vore inte dumt alls. 

Så vi bör passa på att göra det som inte är väderberoende nu. Eller snarare passa på att göra det som inte kan göras mitt i smällkalla vinten. Jag tänker ge mig ut på en liten joggingtur innan jag sätter mig med texten. Eftersom jag inte tycker om att springa när det är snö och halt ute passar det bra idag. Dessutom får jag många ideér när jag springer, så det är en bra kombo med skrivandet. 

Ha en härligt färgglad och grå dag!

😉