10. feb, 2020

Skrivarkryss med bästa förlaget!

I ett dygn har jag äntligen fått umgås med Ewa. Det var länge sedan vi sågs, och vi har verkligen saknat varandra. Två skrivarsjälar glömmer aldrig varandra, har liksom förmågan att söka sig till varandra och njuter bredvid varandra.

Det finns en djup förståelse för att vi plötsligt försvinner bort i andra världar och börja umgås med låtsaskaraktärer. Sedan kommer vi tillbaka till verkligheten och fortsätter där vi tog en paus. Ibland drar vi iväg på fantasiäventyr tillsammans också. Triggade av något vi sett eller en situation vi stått inför. Det låter kanske lite knasigt, men det är just den lilla sidoeffekten som gör skrivarmöten med Marwa-förlag så underbara. Visst har vi praktiska punkter att gå igenom också, så som hur året varit och hur planerna ser ut för framtiden. Även egen tid för skrivande finns med bland programpunkterna. Men det är just den där konstanta glimten i ögat som gör hela resan och mötet.

Nu har jag kommit hem efter 24-timmars kryssningen med förlaget och mitt varmaste minne är att med Ewa är det inget konstigt att se en plot för en bok runt varje hörn, att spritta till och börja kladda ner anteckningar i tid och otid. Eller att plötsligt bara vara helt okontaktbar, eftersom jag då har checkat ut från verkligheten och har en inre dialog med mina uppdiktade vänner i en annan värld. 

Allt är ok och helt underbart.

Life is great!😀