13. jul, 2020

Inte bara böcker ...

Nu under sommaren har jag inte bara roat mig med att skriva. Jag har också ägnat en del tid åt det som även många andra ägnat tid åt i år. Nämligen pysslat hemma i trädgården. När tiderna är som de är just nu, med reserestriktioner och dyl. så gissar jag att plantskolor och brädgårdar har riktigt bra business. De får alla våra solsemester-pengar.

Mitt lilla park-projekt arbetas fram undan för undan. Jag är både snål och envis och vill helst att allt skall kosta gratis, så jag tar skott, delar på redan befintliga plantor och bygger med egen sten. Det fungerar bra. Just nu har jag dock fått för mig att jag skall ha en liten damm. Grävandet har gått fint, med hjälp av en stark man som lyfter de tunga stenarna, men nu skall det till en form eller en damm-duk. Det kostar och jag har inte riktigt bestämt mig vad det ska bli ännu. Men det är lite det som är charmen och det är ju så jag arbetar. Samma sak med skrivandet. Jag vet i stora drag planen, vilken väg jag skall gå och ungefär hur det skall sluta. Men saker kan hända på vägen. Nya ideér tar form och resultatet kan bli lite annorlunda än vad som var tänkt från början. Huvudsaken är att jag har kul under tiden. 

Jag antar att det är så den kreativa processen fungerar. I alla fall hos mig. En generell plan i stora drag, som med fördel kan justeras och lekas lite med. Det kallar jag kreativ njutning!

Så vi får se om det blir en damm i år. Om inte, kanske det blir något ännu bättre nästa år. Vem vet? 😉