25. jul, 2020

En nostalgitripp!

Mannen och jag bestämde oss för en roadtrip över helgen. Vi tog sikte på Mariestad och kommer även att fortsätta ner till Göteborg på måndag. 

Mariestad betyder mycket för mig. Jag har nämligen spenderat stor del av min ungdom i dessa trakter. Det blir alltså en tripp i flera bemärkelser. Både genom landet och genom min egen historia. Så fantastiskt att få återuppleva saker som fallit i glömska. 

Innan vi åkte lade jag ut en liten önskan på sociala medier om att få träffa vänner från förr. Jag fick svar, och igår kväll träffade jag äntligen flera av mina fotbollskompisar över ett glas vin och lite varmkorv. Härlig kombination, eller hur? 😋 Vi har inte setts på många år och det var en fröjd att få återupptäcka gamla minnen och historier. Och bli påmind om saker jag glömt. Hjärtliga skratt hela kvällen.❤

Nu på morgonen tog jag en löprunda och lämnade det charmiga vandrarhemmet en stund för att springa runt i kvarter i staden där många minnen låg på lur. Vid gymnasieskolan och min lilla etta jag hyrde då jag gick där, var jag tvungen attt sakta ner för att hinna med alla tankar. Trots att jag har varit här på besök även efter studenten, var det länge sedan och tiden kom liksom ikapp på något sätt. 

Kanske är det för att man börjar bli gammal och nostalgisk, men minnena är ljusare nu än förr. Allt känns bättre.

Helgen är inte slut än. Nu skall jag ut på en kopp kaffe och träffa ännu en vän från förr. Det blir en följetong på det här inlägget, tror jag ...😉

Ha en ljuvlig dag!