Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

1. dec, 2019

Inte nog med att jag träffar supertrevliga läsare när jag är ute och signerar. Idag träffade jag en tjusig kvinna som signerade tillsammans med mig i Östhammar på Kontorshusets Skyltsöndag. Rose Tillberg Mattsson har skrivit den fantastiska boken Hotelldirektören. Dessutom håller hon skrivarkurser, och är svensklärare på heltid! Jag förstår inte hur vissa hinner. Viss prestationsångest bubblar upp ...

Själv tycker jag att ett halvtidsjobb inkräktar för mycket på min skrivtid. Det har varit särskilt dåligt med skrivandet den senaste månaden. Tyvärr kan jag inte skylla på någon annan än mig själv, då jag av någon mystisk anledning hela tiden har prokrastinerat. Det är alltid något annat som måste göras innan jag tar mig tid att sitta ner. 

Jag vet att den enda boten mot uppskjutandebeteende är att ha en plan och sedan följa den slaviskt - inga ursäkter.

Så därför skall jag sätta mig ner och göra en riktigt bra projektplan för min nästa bok.

Imorgon.

😀

23. nov, 2019

Ett frossande i texter och skrivande. Jag är i himlen. 

Vi är tio skrivnördar i tio olika modeller. Olikheterna och den gemensamma drömmen gör vårt möte dynamiskt och sprakande. Vilka är vi? Vad har vi för mål? För drömmar?

Jag ser de fokuserade ansiktena omkring mig när vi flödesskriver. Avslappnade, spända, småleende. Alla olika. Alla lika uppslukade. Här vill jag vara. I nuet och samtidigt i en annan värld. Bland drakar och demoner, förälskelse, äventyr, livsbetraktelse, hjärtesorg och spöken. Allt svävar som genomskinliga fantasibilder över våra huvuden. Så häftigt att uppleva gemenskap i det ensammaste av arbeten. 

Life is great!😀

16. nov, 2019

Herrgården är vacker som vanligt. Besökarna förundras lika mycket över tjusiga kakelugnar och fönsterbågar som över de otaliga varor som ligger upplagda på försäljarnas bord. Julmusik spelar i bakgrunden, kaffe och kaneldoft svävar runt i salarna och sorlet blandas med glada skratt. Kylan utanför nyper, bildar iskristaller på de höga fönstren. Här inne i herrgårdens huvudbyggnad är det varmt och skönt. Jag är glad att jag har böcker att sälja och därför inte kan stå ute i den råa, fuktiga luften.

Många är de som kommer hem härifrån med ett bokpaket, och det är alltid lika roligt att få chansen att påverka med mina texter. Hög julmysfaktor idag, som förhoppningsvis fortsätter imorgon. 

Snart är det jul!💋

10. nov, 2019

I helgen blev jag överraskad av min man med en herrgårdsweekend. Vi spenderade lördag och söndag på Dufweholms Herrgård i Katrineholm. Så vackert och lyxigt. Trots spabehandlingar, afternoon tea, en gudomlig middag och makalös frukost, var nog det bästa när vi tog en promenad runt sjön.

Nysnön var fallen. Änderna väsnades en bit bort, annars var det helt tyst. Det knarrade lätt under våra skor. Vattnet dallrade becksvart och kallt i morgonbrisen. Trots grå himmel och lite rå fuktighet i luften, var naturen så gudomligt vacker. Träden så stilrena i sin nakenhet. Vassen översnöad och brun, som ett konstverk.

De spretande grenarna på träden, som den på bilden, lockar tankarna till helt andra världar och väsen. Vad är det du försöker nå långt därnere i det djupa, kalla? Vad döljer sig på botten i den mörka sjön? 

Skrämmande och helt magiskt. Tack för alla årstider!

🙂

1. nov, 2019

Under resan till Krakow började jag få ont i halsen, och väl hemma har det nu utvecklats till en förkylning. Som sig bör i november antar jag. Dock vet jag att mina förkylningar aldrig är långvariga, så jag ser redan tecken på förbättring. 

Förutom förkylningar är det rutin att november månad även bjuder på mycket skrivande. Jag har planerat att delta i NaNoWriMo även i år (en tävling mot mig själv där jag får pepp och stöd på ett nätforum). Målet är att skriva 50 000 ord under november månad. Lite trist att jag börjar första dagen nerbäddad med pappersnäsdukar, örtte och nässpray, men jag kan ju börja lite försiktigt. Tänka fram historien kan jag ju göra från sängen. Och drömma fram den. 

Om du är nyfiken på vad NaNoWriMo är för något kan du klicka här: NaNoWriMo

Hur som helst är november en idealisk månad att skriva. Det är oftast mörkt och tråkigt utomhus. En värmande brasa och en kopp te är i stort sett obligatoriskt både till skrivande och höstmörker. Jag brukar också lägga till att det ändå inte händer så mycket annat i november, och det stämmer de flesta år. Men inte i år. Därför ser jag det som en extra utmaning att få till orden, då varje helg denna månad är uppbokad. 

Lite utmaningar behövs här i livet ... men de tar jag tag i imorgon, när snuvan har lagt sig.

😉