Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

10. okt, 2019

I går kväll talade jag inför ett tjugotal damer under ett MåBra-event arrangerat av ZoUlFishSpa i Uppsala. Det var en härlig stämning och tillsammans med Susanna Godee från Uppsala Yogaskola fick jag chansen att försöka trollbinda en liten publik i en magisk miljö. 

För det första var det rogivande att bara kliva in i ZoULFishSpas lokaler. Att sedan få pröva på avslappningsyoga under Susannas ledning gjorde att alla hade en skön känsla inombords. Perfekt förutsättningar för att diskutera äkta kärlek och egenkärlek. En riktig MåBra-kväll helt enkelt!

Naturligtvis fanns där även böcker att diskutera och köpa, samt inspirerande yogamaterial.

Jag tror att damerna var nöjda och själv var jag så harmonisk att jag formligen svävade fram. Så underbart att få träffa Zara på ZoUL och Susanna på Yogaskolan! det blir nog mer samarbete i framtiden.

😘

29. sep, 2019

Magi, spänning, drakar och demoner har fyllt min helg. Så har även surr från tusentals människor och trötta fötter. Bokmässan innehåller allt och inne på bokmässan är det i Fantastikgränd allt roligt händer.

Jag har fått tillbringa tre underbara dagar med en handfull riktigt trevliga och begåvade författare (vad annars, de stod ju i min monter och jag drar som bekant till mig sådana människor). Vi har hjälpt varandra, skrattat och pratat med besökare. Även några nya kontakter har knutits inom branschen. Jag har mest lekt mig igenom bokmässan, trots att det även inneburit väldigt hårt jobb. Och det känns i fötterna idag. Huvudsaken är att jag gjort något slags intryck och kanske skaffat några nya läsare.

Tillbaka hemma ser jag fram emot att spendera oktober månad med att komma på världens bästa plot till min nästa bok (ingen press) för att sedan i november skriva så tangenterna glöder. Hoppas på ett färdigt utkast till årsskiftet. Det är min plan för resten av året. Hoppas att dina planer är lika spännande och lustfyllda.

Life is great!

23. sep, 2019

Jag har hittat en juvel. Hallstaviks lilla mysiga bokhandel har helt förstått vad det handlar om.

Bokhandeln har funnits i cirka hundra år och här fokuserar Åsa Lidberg och hennes personal på läsarna. De läser själva massor av böcker för att kunna tipsa kunderna och berätta om nyheter inför bokcirklarna som börjar varje höst. Även genom att anordna regelbundna bokpratskvällar, med kaffe och dopp, får kunderna chansen att komma in och få boktips från handlaren själv.

Jag hade förmånen att bli inbjuden till ett sådant här bokprat och det var verkligen en upplevelse. Cirka 25 personer dök upp till en kväll med extrem hög mysfaktor och trivsel. Här diskuterades böcker och jag fick chansen att berätta lite om mina romaner. Alla skrattade och berättade vad de helst läser och varför, fick tips om nya böcker och upplevelser. Så här skulle verkligen alla bokhandlare tänka – ge kunderna något som inte internet kan ge.

Om du vill uppleva en sådan kväll, kontakta Hallstaviks bokhandel och fråga om du får komma. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.

Hallstaviks bokhandel

15. sep, 2019

Blek sol genom molnslöjor. Det är svalt men inte kallt.

Jag har faktiskt hittat en torr fläck att sitta på. Runt omkring mig är marken vattensjuk. Svamparna radar upp sig tätt och där de redan har multnat ner bildas en odefinierbar sörja. Löven som sitter kvar på träden rasslar i brisen. Ett behagligt bakgrundssus. Jag tar ett djupt andetag. Luften är frisk och syrerik. Jag känner hur den smeker min kind.

Flaggstångsrepet slår mot flaggstången. Också det ett behagligt rogivande ljud. De knarriga stolarna på farstubron är oväntat bekväma och innanför den stängda ytterdörren hörs ljudet av familjen. Skratt, en TV som står på något sportprogram. Tvättmaskinen går.

Den svaga solen värmer. Vindspelet som hänger bredvid mig klingar en magisk melodi. Ljung och granris på trappen. Hösten är här.

8. sep, 2019

Tänk vilka härliga möten det blir när man vågar pröva något nytt. Hargshamn har en liten höstmarknad varje år och i år har jag vågat mig hit. Bredvid mitt bokbord sitter en dam och säljer lite allt möjligt. Det visar sig att Elsie är en sprudlande och positiv bokmal som läst mer än fem tusen böcker i sitt liv. På frågan vilken bok som var bäst kan hon inte svara. Men hon läser inget med våld eller ond bråd död. 

"Små hemtrevliga Agatha Christie-mord har du väl ändå läst?" undrar jag.

Men tänk, de har undgått henne. Trots fem tusen böcker har hon inte läst en enda av Agatha Christie. 

Så nu har hon fått rådet att läsa några fler... efter att hon läst ut mina böcker förstås. 😀