Blogg - klicka på rubriken på varje inlägg för att kommentera eller gilla.

15. mar, 2019

Snart så! Uppföljaren till "Femte Dagen" är på gång och jag längtar. 

Galen

Jag gör mycket research när jag skriver. Det är en av de roligaste delarna av arbetet. I denna roman har jag haft förmånen att återigen färdas genom historiska epoker tillsammans med modiga Ylvette. Mycket av mina förberedelser har denna gång handlat om Silverbibeln och dess historia.

Det har varit ett magiskt äventyr på många plan och jag har njutit varje steg på vägen. Nu gäller det bara att få det på pränt. Jag och Marwa förlag jobbar på att den skall se dagens ljus så snart som möjligt.  

Det underbara och mystiska omslaget har gjorts av Jonathan Amador och jag älskar det. Hoppas du också tycker om det och håller utkik efter det i bokhandeln om nångra månader. 

Hjärta

8. mar, 2019

Oj, oj, nu är det gjort! En ansökan är inskickad. Vågar jag berätta trots att jag ännu inte antagits? Ja, vad tusan, det är klart att jag inte kan hålla mig. 

Galen

Jag har sökt en utbildning. Manusförfattarutbildning.

Det är en heltidsutbildning på distans och anledningen att jag söker den är helt enkelt att jag styr mot mina drömmar. En dröm och ett mål är att se mina böcker som film eller tv-serie. Wow, vad coolt det skulle vara! Så istället för att bara vänta tills att drömmen plötsligt skall slå in, måste jag helt enkelt fixa det själv. Genom att själv skriva manus, ta mig in i den världen och skapa kontakter. Inget är omöjligt!

Nu kanske du frågar dig vad jag skall göra med jobb under tiden, hur skall jag försörja mig? Inga bekymmer, det kommer att lösa sig. Första steget är att bli antagen och nu har jag gjort min del i det. Önska mig lycka till!

Hjärta

28. feb, 2019

Även om det är roliga saker att ta tag i när man kommer hem från semestern, så kan det vara svårt att igång maskineriet. Det har liksom rostat fast och stannat i viloläge. Då kan man behöva hjälp. Ett gäng härliga skrivarvänner har ikväll sett till att det ruskat om, rasslat till, och till slut fått kugghjulen att gnissla igång. Perfekt! För jag vill ju inte vara fast i semesterläge jämt. Det skulle faktiskt bli tråkigt i längden.

Nej, nu ska jag börja med den roligaste delen av skrivandet - research. Låta intresset och slumpen dessutom påverka vart min berättelse tar vägen. Nästan som en dröm, som liksom gör lite som den vill och är svår att styra. Då blir det bäst. 

Galen

20. feb, 2019

Det känns som om det var en evighet sedan vi var på Fiji. Samtidigt har tiden gått alldeles för fort. Vi är dock otroligt nöjda med det här äventyret. När vi tänker tillbaka inser vi hur mycket vi hunnit med under sex veckor. 

Så imorgon går flyget hem igen. Tillbaka till vardagen och våra nära och kära. Det känns helt okej, även om jag skulle kunna fortsätta så här ännu några veckor. Men nu väntar nya äventyr, i form av mina fantasier på papper. Dags att skriva igen och det har jag faktiskt hunnit med att längta efter lite då och då. Jag tror inte att jag omedelbart kommer att använda mig av alla intryck från den här resan. De måste få landa lite först. Nej, det blir nog ett nytt gotiskt äventyr med Ylvette hoppas jag. Om inte min irländska historia trycker på för mycket förstås. Härligt när olika inspirationer slåss om min uppmärksamhet!

Så nu skall jag slappna av på flygresan hem, försöka återställa hjärnan under helgen, för att sedan skapa nya härliga berättelser.

Life is great!

Ler stortHjärta

13. feb, 2019

Inte trodde jag egentligen att en kryssning skulle vara något för mig. Som min man sa innan vi tveksamt bokade: "Vad ska vi göra, fast på ett skepp i över en vecka?" 

Men vi har inte hunnit reflektera över hur det är att "sitta fast" på ett skepp. Det har varit fullt upp sedan vi klev ombord. Hytten vi har är mysig, med en ljuvlig balkong. Vi kan träna på det välutrustade gymet varje morgon, när det inte är yoga eller zumba pass. Mat finns i överflöd och det är bara att sätta sig och beställa på valfri restaurang - all inkluded. Varje kväll får vi ett programblad om vad som händer dagen efter och trots att vi stannar till på allehanda intressanta hamnar och städer, så finns det underhållning ombord för dem som inte ids kliva av. Vi har njutit varje stund. På kvällarna är det svårt att välja show eller live-uppträdanden att besöka, eller varför inte en film på utomhusbion uppe på däck (kan ses från bassängen med en drink i hand).

Som du förstår så har vi inte haft tråkigt. Inte heller har vi känt oss låsta till skeppet. Alla vi möter är trevliga och intressanta människor. En riktigt skön atmosfär ligger över vår kryssning.  Dessutom har jag hunnit sova skönt i de underbara sängarna. Inte riktigt vad jag trodde - utan många gånger bättre.

Cool