Uppföljaren till Femte dagen ...

Mellan Silverbibelns rader är en fristående uppföljare till succéromanen Femte dagen. Det är ett halsbrytande äventyr som tar andan ur läsaren. Den här andra boken om Ylvette bjuder åter på en härlig blandning av kryptiska gåtor, gastkramande spänning och rafflande cliffhangers.

Ylvette har tillsammans med Niklas letat upp ett undangömt dokument som skapar en världssensation. Dokumentet leder till mystiska meddelanden i Silverbibeln, ett gammalt gotiskt manuskript av vilket vissa delar hålls i säkert förvar på Uppsala universitetsbibliotek. Men en hel del saknas.

De gåtfulla livsresorna börjar igen, och Ylvette finner sig både i 1300-talets Frankrike och i 1800-talets Uppsala. Där möter hon skumma svindlare, tempelriddare, tiggare och frihetskämpar. Utan att kunna styra sina tidsbesök är jakten på svaren frustrerande. Ylvette inser att Silverbibeln innehåller fler hemligheter än hon först trott.

Hon är dessutom inte ensam. Någon annan verkar följa henne genom tid och rum. 

 Cool

Nu är den här!

Mitt senaste äventyr! 

Mellan Silverbibelns rader 

Baksidestexten:

Ylvette är tillbaka och får återigen uppleva flera liv. Varför händer det henne? Trots att hon står inför ytterligare ett mysterium och ytterligare ett äventyr är det den frågan som driver henne. Hon börjar närma sig svaret. Börjar förstå att det hon är med om är en lockande gåva för andra och att det är just hennes förmåga till "livsresor" som gör att hon är eftersökt och i fara. Det finns de som vill sko sig på kunskaperna hon får under sina besök i 1300-talets Frankrike och 1800-talets Uppsala. Silverbibeln, ett världsberömt och urgotiskt verk, visar sig innehålla hemligheter av större betydelse än hon kan ana. Kanske till och med svaret på varför?

Här kan du beställa - Webbutik

Om Silverbibeln:

"Ett halsbrytande äventyr som nästan tar andan ur läsaren. Ulrika Amador väver skickligt ihop berättelsen och fångar läsaren i spänningens nät."

Kim M Kimselius