Ett bra sätt att föreviga spännande upplevelser är förstås att skriva ner dem. Jag kommer därför att föra dagbok över min och min man Mickes 100års-resa. Vi kallar den 100års-resa eftersom vi båda fyllde femtio i somras och nu förverkligar vår present till oss själva. 😊

18. feb, 2019

Man känner sig liten i dessa mäktiga fjordar.

18. feb, 2019

Denna dag var vädret lite sämre, regn och dimma följde oss in till Fjordlands och Milford Sound. Jag började dagen med ett Zumba-pass medan Micke valde gymet. Sedan passade jag på att gå en snabbkurs i salsa. Riktigt kul. Då båten gled in i magiska fjordar och Milford Sounds mäktiga berg tornade upp sig över oss, gick vi runt på däck och njöt av upplevelsen. Av någon anledning mådde jag lite skumt, kanske var det vågorna eller något annat, men jag fick ligga och vila i hytten på eftermiddagen och valde att hoppa över middagen. Lagom till kvällens föreställning kvicknade jag till. Den var dock en besvikelse som vi kunde varit utan. Så vi spenderade resten av kvällen i diverse barer och caféer, lyssnade på live musik lite här och där. Efter ett tag mådde jag så bra bra att jag blev hungrig igen. Då är det bra att vara på ett skepp som serverar mat dygnet runt. I International café fick jag pastasallad och en macka, samt cheesecake efteråt. Ingen risk att man går hungrig på det här stället!

18. feb, 2019

Mycket bra underhållning på skeppet denna kväll.

14. feb, 2019

Det märktes på skeppet att det var alla hjärtansdag idag. Rosa och rött och hjärtan överallt. Vi tog en stilla frukost och klev av vid Port Chalmers, som ligger ca en mil från Dunedin. Här kontaktade vi Edi och Sue och medan vi väntade på att de skulle hämta oss, passade vi naturligtvis på att gå uppför ytterligare ett berg. Till en utsiktsplattform högt över hamnen. Vackert!

Så småningom kom Edi och plockade upp oss. Lika trevlig och glad som vi minns honom från Cheviot. Han visade oss runt i Dunedin innan vi fick åka med till hans hus och äta lunch. Sedan lyckades jag och Sue att övertala herrarna att åka till en second handbutik. Tiden går fort när man har trevligt och när vi fyndat en stund var dags att återvända till skeppet. Nöjda vilade vi en stund i hytten innan vi förberedde oss för kvällens underhållning och middag. Denna kväll Freddie Mercury tribute. Superhäftigt!

13. feb, 2019