Ny fin recension av MysteryKarin


"Ulrika Amador gör det igen. Den fantastiska författaren som gav oss Femte dagen, är nu tillbaka med spänningsromanen Mellan silverbibelns rader, om den modiga Ylvette.

Ylvette börjar så smått återhämta sig efter händelserna i den första boken. Men hon minns fortfarande inte allt av sitt liv före olyckan. Och snart upptäcker Ylvette att hon återigen reser mellan olika liv. Den här gången som kvinna förklädd till manlig väpnare i 1300-talets Frankrike, och som tjuv i 1800-talets Uppsala. Så råkar hon på silverbibeln. Och PAC. En hemlig, kristen organisation, med en tvivelaktig agenda.

Boken är en riktigt spännande bladvändare, där det händer saker på varje sida. Om så Ylvette bara tar en fika, finns en hotfull stämning i luften. Är det någon som iakttar henne?

Berättelsen är också full av historia, vilket jag älskar. Ulrika gör ett kanonbra jobb, med välbeskrivna detaljer.

Här fylls bilden av Ylvette i allt tydligare, och vi får också veta vilken roll lillasyster Michaela spelar.

Skriv på, Ulrika. Jag längtar efter en fortsättning 😊"

Blir du sugen? Då kan du köpa den här: Webbutik 💕

 

 

Uppföljaren till Femte dagen ...

Mellan Silverbibelns rader är en fristående uppföljare till succéromanen Femte dagen. Det är ett halsbrytande äventyr som tar andan ur läsaren. Den här andra boken om Ylvette bjuder åter på en härlig blandning av kryptiska gåtor, gastkramande spänning och rafflande cliffhangers.

Ylvette har tillsammans med Niklas letat upp ett undangömt dokument som skapar en världssensation. Dokumentet leder till mystiska meddelanden i Silverbibeln, ett gammalt gotiskt manuskript av vilket vissa delar hålls i säkert förvar på Uppsala universitetsbibliotek. Men en hel del saknas.

De gåtfulla livsresorna börjar igen, och Ylvette finner sig både i 1300-talets Frankrike och i 1800-talets Uppsala. Där möter hon skumma svindlare, tempelriddare, tiggare och frihetskämpar. Utan att kunna styra sina tidsbesök är jakten på svaren frustrerande. Ylvette inser att Silverbibeln innehåller fler hemligheter än hon först trott.

Hon är dessutom inte ensam. Någon annan verkar följa henne genom tid och rum. 

 🙂

Nu är den här!

Mitt senaste äventyr! 

Mellan Silverbibelns rader 

Baksidestexten:

Ylvette är tillbaka och får återigen uppleva flera liv. Varför händer det henne? Trots att hon står inför ytterligare ett mysterium och ytterligare ett äventyr är det den frågan som driver henne. Hon börjar närma sig svaret. Börjar förstå att det hon är med om är en lockande gåva för andra och att det är just hennes förmåga till "livsresor" som gör att hon är eftersökt och i fara. Det finns de som vill sko sig på kunskaperna hon får under sina besök i 1300-talets Frankrike och 1800-talets Uppsala. Silverbibeln, ett världsberömt och urgotiskt verk, visar sig innehålla hemligheter av större betydelse än hon kan ana. Kanske till och med svaret på varför?

Här kan du beställa - Webbutik

Om Silverbibeln:

"Ett halsbrytande äventyr som nästan tar andan ur läsaren. Ulrika Amador väver skickligt ihop berättelsen och fångar läsaren i spänningens nät."

Kim M Kimselius

"Hej Ulrika. Har nu läst klart boken 💥Mellan silverbibelns rader💥 Wow vad bra du skriver. Boken känns nästan sann och jag har följt med på resorna med nyfikenhet och nästan som en skugga bakom Yvette. Mera, mera önskas. Tack!!!"

Pirjo Hannele Rantapelkonen